Intrebat de:
denisa
in
Timp liber
-
347 zile
Raspuns ionut
Tăieri: se vor elimina toate ramurile bătrâne, bolnave sau degerate. Rănile datorate în urma tăierilor se vor unge cu uleiuri de protecție.
Tărierile se împart în trei categorii:
Tăieri de primăvară: se vor face în funcție de soi după cu urmează:
Teahibirizi: – se vor alege 5 – 6 ramuri cu 7–8 muguri, restul se îndepărtează;
Floribunda: – se vor alege 7-8 ramuri cu 7-8 muguri, restul se îndepărtează;
Parc: – se vor îndepărta ramurile degerate; se pot rări dacă este necesar;
Englezești: – se vor îndepărta ramurile degerate; se pot rări dacă este necesar;
Acoperitori: – se vor rări dacă este necesar;
Miniatur (pitici): – se vor îndepărta ramurile degerate; se pot rări dacă este necesar;
Urcători: – se vor rări și scurta ușor ramurile laterale tinere;
Trandafiri pe trunchi: – se vor rări și lăsa 5-6 ramuri acestea se scurtează la scurtează la 20-25 cm; ramurile principale vor avea 2-3 ramuri secundare cu 3-4 muguri fiecare.
Tăieri de vară: tăierile de vară se numesc tăieri de ușurare, acestea se aplică la toate soiurile de trandafirii. Tăierile de ușurare constau în îndepărtarea florile ofilite împreună cu 2-3 frunze.
Tăieri de toamnă: se vor face în funcție de soi după cum urmează:
Teahibirizi: – se taie la 50-60 cm;
Floribunda: – se taie la 50-60 cm;
Parc: – se taie la 70 -80 cm;
Englezești: – se taie la 70-80 cm;
Acoperitori: – se vor scurta ușor;
Miniatur (pitici): – se taie la 15-20 cm;
Urcători: -
Trandafiri pe trunchi: – ramurile din coroană se vor scurta la 40 cm.
a raspuns acum
347 zile |
Citeste comentariile (1)
Citeste raspunsurile