Magia este o relatie cu demonul indreptata cu scop, iar superstitia , o ratacire religioasa. Daca intre ele exista ceva comun; magia si supestitia introduc omul pe taramul inselaciunii duhovnicesti.
Pentru ca Sf. Andrei a adus crestinismul in tara noastra iar acesta afost ortodox. Catolicismul e doar o adaptare, o actualizare de fapt (ca protestantii).Iar religia catolica a ajuns in tara noastra recent deci nu are foarte multi adepti. De aceea majoritatea romaniilor sunt ortodocsi(religia de baza in tara noastra si cea mai veche)
1. Desfaci calculatorul si vezi ce scrie pe memorii
2. Folosesti un program de diagnosticare similar cu asta: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/SiSoftware-Sandra.shtml
Pai e foarte simplu. Sa iti dau cateva situatii:
-daca iti face complimente
-daca zambeste cand il privesti
-daca "iti invadeaza spatiul personal", acesta fiind de 15 cm
-daca iti marturiseste secrete de ale sale
-daca te tachineaza (insa nu confunda: una e sa glumeasca cu tine alta e sa glumeasca pe baza ta)
Etc. Exemplele pot continua. Fiecare baiat are un mod diferit de a-si arata sentimentele.
Starea naturala a omului e binele,multmirea,o stare pozitiva,ca sa intelegi.
De cate ori ni se face un bine,recunostinta si generozitatea din noi vorbesc,de aceea spunem sau nu acel "multumesc" sau chiar incercam sa rasplatim binele facut.
Nu e tulburata starea noastra de bine,doar ridicata la un alt nivel si asta se uita sa spunem,mai repede,mai usor.
Pana si vazatorul de la paine ne face un bine,chiar daca noi am platit painea respectiva.
Nu crezi ca-i asa? Ia gandeste-te,de exemplu,sa apuci exact ultima paine,intr-o seara ploioasa,cu casa plina de musafiri? N-o sa simti recunostinta imediat?
Asadar,ti-a facut un bine si, fericita, ii spui "multumesc"-ul tau si fugi acasa sa-ti multumesti si musafirii si totul e perfect!
Dar cand ni se face un rau, starea noastra naturala e contrazisa brusc si violent, surpriza ne socheaza si totul se intipareste in mintea noastra.Asa invata copii mici ca focul arde, ca piperul pisca, ca pisica zgarie, etc.Nu uitam nimic din ceea ce ne face rau!
Asadar,cat timp natura noastra fireasca nu e tulburata,memoria isi face de cap si retine ce vrea.
Depinde numai de gradul de generozitate al fiecaruia daca va uita sau nu, daca isi va exersa memoria sa retina binele facut, sau nu.
Si, unii, nici macar nu stiu ca generozitatea exista.